منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

منابع طبیعی سقز

بیان مسائل و مشکلات منابع طبیعی و محیط زیست

استفاده از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع بلامانع می باشد.

پیوندهای روزانه

درخت اندازی

يكشنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۵، ۰۷:۲۴ ق.ظ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شبکه های اجتماعی و شهروند خبرنگارها حالا تبدیل به نقطه قدرت رسانه ها شده‌اند. نقطه قوتی که شاید برای بسیاری از عملکردهای مسئولان در سراسر جهان نوعی پاشنه آشیل محسوب می شود. دیروز عصر بود که خبری تکان دهنده با عکس های آن فضای مجازی را درنوردید. تصاویر درختانی که قطع شده بودند و گاه حتی رودخانه ای از درخت را به تصویر می کشیدند.خبرهای مربوط به قطع درختان در جنگل‌های ایران تمام شدنی نیست و گویا قرار است هر هفته با یک فاجعه به صدر اخبار باز ‌گردند؛این بار قطع درختان قلعه موران و سرگل رامیان در قالب طرح جنگل‌داری به سوژه داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شدند. 
شنیده‌ها و خبرهایی که در فضای مجازی منتشر شدحاکی از آن است که طی دو روز گذشته صدای اره‌های برقی در جنگل‌های قلعه موران و سرگل رامیان خاموش نشده و صدها درخت در این جنگل‌ها قطع شده اند؛آن‌هم درختانی سالم و سبز نه پیر و پوسیده.ماجرا آن قدر پیش رفت که اهالی منطقه دست به دامن شبکه‌های اجتماعی برای نجات این سرمایه ملی شده‌اند. هرچند در نهایت تا لحظه تنظیم گزارش با اینکه مسئولان منابع طبیعی استان ، موضوع قطع درختان را تایید کردند اما این که تصاویر تازه یا آرشیوی هستند به تایید قطعی نرسید.با انتشار خبر و تصاویر در شبکه های اجتماعی به نظر می رسد که ساکنان منطقه رامیان از مسئولان استانی قطع امید کرده و دست به دامن افکار عمومی شده اند.
به‌گفته افراد محلی آن‌ها هر روز شاهد صحنه عبور چندین کامیون چوب در این جنگل‌ها هستند. حتی برخی از افراد نیز اقدام به تصرف و فروش جنگل کرده‌اند اما قطع درخت در این تعداد بی‌سابقه بوده است. 
اتفاقی که علی‌رغم داغ شدن آن در شبکه‌های اجتماعی به سراغ هر مسئولی از سازمان جنگل‌ها که رفتیم درباره آن ابراز بی‌اطلاعی کرد. 
صدا  هست  اما همه  بی خبر هستند
سرهنگ قاسم سبزعلی فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها با ابراز بی‌اطلاعی از قطع درختان جنگل‌های قلعه موران و سرگل رامیان به «قانون» می‌گوید: « تا این لحظه اطلاعی از این ماجرا نداریم. شاید همکاران در جریان باشند ولی بنده اطلاعی ندارم. »
حیدر ابراهیم‌فر معاون فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها نیز در ابتدا ابراز بی‌اطلاعی کرد و پس از تماس‌های مکرر خبرنگار «قانون» گفت: تاکنون موفق به برقراری ارتباط با مسئولان استان گلستان در این خصوص نشده‌ام  اما به احتمال زیاد طرح جنگل‌داری بوده است. درحال حاضر نمی‌توانم اظهار نظر قطعی در این‌باره داشته باشم زیرا ما روزانه بیش از 100 واقعه داریم. آنچه که در این عکس‌ها برای من تعجب‌آور بود، قطع درختان تنومند و سالم در روز روشن کنار جاده بود چراکه یک قاچاقچی هیچگاه در چنین شرایطی اقدام به این کار نمی‌کند. آن‌ها معمولا درخت‌هایی با قطر کمتر را قطع می‌کنند تا بتوانند به‌سرعت و به‌راحتی آن را تکه تکه کرده و جابه جا کنند. در هرصورت ما متولی صدور مجوز طرح‌های جنگل‌داری نیستیم و تنها موظف  به برخورد با قطع غیرمجاز درختان هستیم. 
بهزاد انگورج معاون امور جنگل سازمان جنگل در پاسخ به «قانون» درباره ماجرای قطع این درختان و چگونگی صدور مجوز برای آن‌ها می گوید: « هیچ اطلاعی از این ماجرا ندارم و باید این موضوع را از مدیرکل مربوط در استان گلستان پیگیری کنید. » 
اما ابوطالب قزل صف‌لو مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان تنها مسئولی بود که کم و بیش از ماجرای قطع درختان جنگل‌های قلعه موران و سرگل رامیان مطلع بود. وی گفت:«قطع درختان این جنگل در قالب طرح جنگل‌داری انجام شده است. »
درختان سالم قطع شده اند؟
به‌گفته ابراهیم‌فر معاون فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها قطع درختان تنومند و سالم در روز روشن جای تعجب دارد و از آنجایی که در طرح جنگل‌داری درختان پوسیده، آسیب‌دیده و خشک قطع می‌شوند؛ اجرای طرح جنگل‌داری را با شائبه‌هایی مواجه می‌کند. قزل‌صف‌لو در این‌باره عنوان کرد: درختان در عکس‌ها سالم به‌نظر می‌آمدند؛از نظر ما هیچ درخت سالمی قطع نمی‌شود. تمامی آن درختان آسیب‌دیده، خشک و پوسیده بودند. در استان گلستان چندین دستگاه نظارتی بر عملکرد ما نظارت دارد و اقدمات ما را رصد می‌کند. از تعداد درخت‌های قطع شده اطلاع ندارم زیرا چندین طرح جنگل‌داری درحال اجرا داریم و برای اطلاع از تعداد درخت‌های قطع شده باید به کتابچه آن مراجعه شود. 
طبق قانون پس از اجرای طرح‌های جنگل‌داری، نهال‌های جایگزین درخت‌های قطع شده کاشته می‌شود؛ قزل‌ صف لو از قرق کردن منطقه قطع درختان خبر می‌دهد و می‌گوید:«قطع درختان در فواصل طولانی بوده است و از آنجایی که منابع طبیعی تجدید‌شونده هستند و توان احیا ی مجدد خود را دارند نیازی به کاشت نهال نیست. برای احیای مجدد تنها باید منطقه حفاظت و قرق شود. اگر عرصه خالی وجود داشته باشد در آن صورت نهال کاشته می‌شود. »
قانون تنفس جنگل چگونه  است؟
طبق قانون هر جنگل بعد از بهره‌برداری باید تنفس داشته باشد. این اقدام به‌منظور احیای دوباره جنگل صورت می‌گیرد اما طی 10 سال گذشته این قانون در کشور اجرا نشده است. طبق آمار، در هر ثانیه 350 مترمربع جنگل و مرتع در ایران نابود می‌شود.
حال پرسش اینجاست؛ گلستانی که این روزها از یک سو جنگل‌های آن شاهد تاخت‌و تاز مافیای قاچاق چوب و از سوی دیگر تغییرکاربری جنگل‌ به مزارع کشاورزی، باغ و ویلا است چگونه توان احیای خود را خواهد داشت. 

 منبع:روزنامه قانون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۳/۳۰
پیمان صاحبی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی